Unrwa: Hamile Ve Emziren Kadınlar Açlıktan Çocuklarını Besleyemiyor

Unrwa: Hamile Ve Emziren Kadınlar Açlıktan Çocuklarını Besleyemiyor
Birleşmiş Milletler'in Filistin Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş hamile ve emziren annelerin açlık ve susuzluk nedeniyle çocuklarını besleyemediklerini belirtti.U

Birleşmiş Milletler'in Filistin Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş hamile ve emziren annelerin açlık ve susuzluk nedeniyle çocuklarını besleyemediklerini belirtti.

UNRWA'dan yapılan açıklamada, insani yardımlar için acil ateşkese ihtiyaç duyulduğu vurgulanarak, "Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'ndeki binlerce emziren ve hamile kadının açlık ve çocuklarının yetersiz beslenmesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Gazze'ye daha fazla yardımın girmesi ve savaşın içinde yaşayan anne ve ailelere destek olunması gerekiyor. Gazze'nin derhal ateşkese ihtiyacı var" denildi.

UNRWA ayrıca bölgede hava sıcaklığının artmasıyla içme suyuna erişimde ciddi sorunlar yaşandığını belirterek, "Gazze'de insanlar sürekli yerlerinden edilmekte, kavurucu yaz güneşi altında çadırlarda yaşamakta ve içme suyuna asgari düzeyde erişimleri bulunmaktadır. Yakıt ve temiz su sıkıntısı, tam bir sanitasyon ve hijyen eksikliğine neden olarak hastalıkların yayılmasını destekliyor" dedi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.