En düşük emekli maaşı açıklandı

En düşük emekli maaşı açıklandı
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye yükselteceklerini açıkladı.

- Bu düzenlememizin toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayısı içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılması halinde Temmuz ve Aralık ayı dönem içerisinde 3 milyon kişi etkilenecek. Bütçeye maliyeti 33 milyar TL'dir.

- (Kiradan yüzde 20 vergi alınmasına ilişkin) Maalesef bizim çalışmadığımız konularda daha önceden basına böyle bilgiler verildi. Teklifimizde bu konuda öyle bir öneri yer almıyor. İlerleyen zamanlarda bu konularda neler yapılabilir. Maliye ve Hazine Bakanlığımızın çalışacağı teklifler olabilir.

- Asgari gelir vergisi kapsamındaki düzenleme teklifimizde yer almıyor. Doktor, diş hekimi gibi faaliyetler gösteren gelir mükelleflerimiz belli zaman aralıklarında hasılat tespitine yönelik denetimler yapılacak. Bu tespitler yapıldığında ortalama bir rakam çıkacak. Burada ortaya çıkan farkın yüzde 20'den fazla olması halinde işlem yapılacak.

- Bütçemizin büyüklüğü belli. 11 Trilyon 89 milyar lira. Bunun içerisinde 6 Şubat depremlerinin bütçe karşılığında 100 milyar lira ayırmış durumdayız. Seçim öncesinde EYT sistemiyle 2.5 milyon emekli dahil oldu. Bunun da bütçemize getirdiği bir yük var. Bütçe disiplinini bozmadan, Orta Vadeli Programa tabii kalarak bir disiplin içerisinde bütçeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde daha adil bir emeklilik sistemini hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Çok kazanandan çok az kazanandan az ve vergi kaçaklarının da azalması için çok ciddi emek sarf ediyoruz. Gelecek dönemde de buna yönelik çalışmalarımız olacak.

DETAYLAR EKLENECEK...

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum