Trabzon Üniversitesinde 11 bölüm daha açıldı

Trabzon Üniversitesinde 11 bölüm daha açıldı
Trabzon Üniversitesi, 11'i yeni olmak üzere 59 bölümüyle öğrencilerini bekliyor.

Trabzon Üniversitesinin kampüs altyapısını iyileştirmeye ve eğitim-öğretim kalitesini yükseltmeye yönelik yoğun çalışmaların yanı sıra, yeni bölümler açarak öğrenci sayısını artırmaya ve dengeli büyümeye devam ettiği bildirildi.

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite bünyesinde 11 bölüm daha açıldığı ve açılanlarla birlikte bölüm sayısının 59'a yükseldiğini bildirdiği açıklamasında, “İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Uluslararası Ticaret ve Lojistik; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri; Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce Mütercim ve Tercümanlık; Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu’nda Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, İnternet ve Ağ Teknolojileri; Tonya Meslek Yüksekokulu’nda Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümlerine bu yıl ilk defa öğrenci kabul edecek olan Trabzon Üniversitesi, bölgenin akademik, sosyo-kültürel, ekonomik, sağlık ve bilişim açısından gelişmesine önemli katkılar sağlayacak.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun değerlendirmelerine de yer verilen açıklamada, Aşıkkutlu’nun, “İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 4, Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu’nda 2, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 1, Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu’nda 2, Tonya Meslek Yüksekokulu’nda 2 olmak üzere toplam 11 yeni bölüme öğrenci kabul edeceğiz. Bilimsel ve akademik gelişmeler, bölgesel ve küresel trendler ve beklentiler doğrultusunda açtığımız yeni bölümleri öğrencilerimizin tercihlerine açtık. Dengeli, planlı ve istikrarlı büyümeyi merkeze alarak eğitim-öğretim faaliyetlerimizin şekillenmesi için gayret ediyoruz. Üniversitemizin ve şehrimizin ve ülkemiz gelişimi ve geleceği açısından son derece önemli olan yeni bölümlerimizin üniversitemize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yeni açılan programlarla birlikte Üniversitemizin bölümlerinin sayısı 59 oldu. Nicelik yanında niteliğe de önem vererek 8 fakülte, 2 enstitü, 7 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı ile Üniversitemizi daha ileriye taşımak için gayretlerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini sarfettiği kaydedildi.

Kaynak:Elif Beyhan Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.