Art Dubai'ye katılan Türk galeriler sanatseverlerin ilgisinden memnun

Art Dubai'ye katılan Türk galeriler sanatseverlerin ilgisinden memnun
43 ülkeden 130'dan fazla galerinin yer aldığı fuarın Contemporary bölümüne Türkiye'den Zilberman, x-ist, Pilevneli, Dirimart ve Sanatorium galerileri katıldı.

Dünyanın dört bir yanından sanatçıları bir araya getiren çağdaş sanat fuarı Art Dubai'nin 16. edisyonu yarın sona erecek.

Uluslararası sanat dünyasının en önemli fuarlarından olan etkinliğin Contemporary bölümüne Türkiye'den Zilberman, x-ist, Pilevneli, Dirimart ve Sanatorium galerileri katıldı.

Zilberman Galerisinin kurucusu ve sahibi Moiz Zilberman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır bu fuara katıldıklarını, koleksiyoner ve sanatseverlerle kalıcı ilişki kurmanın önemli olduğunu söyledi.

Zilberman, galeri olarak ilgi görmüş ve tanınan sanatçıların eserlerine yer verdiklerini belirterek, "Art Dubai, alıcı potansiyeli geniş bir fuar. Çünkü burada yerel koleksiyonerlerin yanında farklı milletlerden gurbetçiler de yaşıyor ve geldikten sonra uzun süre kaldıkları için sanatsal alım da yapmaya başlıyorlar. Türk sanatçıları tanıyorlar, seviyorlar. Fakat Türk sanatçıların uluslararası tanınırlığı konusunda daha fazla yol yürümemiz gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

"Fuarın Türkiye ve Suriye'deki depremlere hassasiyeti bizi çok memnun etti"

Dirimart Galerisi Direktörü Senem Özgören de Art Dubai'nin Orta Doğu'nun önemli fuarlarından birisi olduğuna işaret ederek, "Sanırım bu sebeple de fuarın Türkiye ve Suriye'deki depremlere hassasiyeti bizi çok memnun etti. Yaklaşık bir aydır zor zamanlardan geçmemize rağmen bu motivasyonla buradayız." ifadelerini kullandı.

Özgören, fuara sanatçı Seçkin Pirim, Canan Tolon, Peter Zimmermann, Çiğdem Aky ve Tomokazu Matsuyama'nın işleriyle katıldıklarını aktararak, Türk sanatçı ve galerilere ilginin yoğun olduğunu anlattı.

"Bu yıl hem dijital hem de ana bölümde yer alıyoruz"

Pilevneli Galeri Direktörü Aslı Pamir ise Art Dubai'ye geçen yıl ilk kez katıldıklarına dile getirerek, "Sanatçımız Refik Anadol'un işiyle ilk kez açılan dijital bölüme katılmıştık. Bu yıl ise hem dijital hem de ana bölümde yer alıyoruz." dedi.

VIP gösteriminin ilk günü ilginin çok yoğun olduğundan bahseden Pamir, "Dubai çok uluslu insanların yaşadığı bir kent. Dolayısıyla çok fazla ziyaretçi var, sanatçılarımıza gösterilen ilgiden genel olarak memnun kaldık." şeklinde konuştu.

"Dubai'de daimi koleksiyonerler yer alıyor"

X-İst Galeri'nin sahibi Daryo Beskinazi, Art Dubai'ye uzun yıllardır katıldıklarını belirterek, "Ortam olarak Türkiye'deki Contemporary İstanbul'u hem kalabalığı hem de alıcı profiline bakıldığında bir hayli andırıyor. Sadece Dubai bize göre daha kozmopolit bir şehir olduğu için biraz daha farklı demografik göstergeleri var." değerlendirmesinde bulundu.

Beskinazi, Dubai'de daimi koleksiyonerlerin yer aldığına işaret ederek, "Tabii yeni alıcılar da geliyor, bu yıl genel olarak satışlarımızdan da memnunuz." dedi.

Fuara 5 sanatçının 25 eseriyle katıldıklarını söyleyen Beskinazi, galeri olarak sadece genç sanatçılarla çalıştıklarını ifade etti.

"Etkileşimi güçlü bir fuar"

Sanatorium Galerisi Direktörü Adnan Yerebakan, Art Dubai'nin önemsedikleri bir fuar olduğunu vurgulayarak, "Hem kültürel olarak benzerliklerin olması hem de Dubai'nin çok kültürlü bir şehir olarak insanların çoğunun yeniliklere ve farklılıklara açık olmasından dolayı etkileşimi güçlü bir fuar bizim için." şeklinde konuştu.

Yerebakan, özellikle Kerem Ozan Bayraktar'ın ofis yerleştirmesi olan enstalasyonun fuarda sanatseverler tarafından ilgi gördüğünün altını çizerek, eserin farklı çeşitlilikte canlıların bir araya gelerek oluşturduğu mikro habitatlara dikkat çektiğini aktardı.

Fuarda 43 ülkeden 130'dan fazla galeri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.