ÇAYKUR 3. Sürgünü 750 Kg Kota ile Açtı

ÇAYKUR 3. Sürgünü 750 Kg Kota ile Açtı
ÇAYKUR, 2024 yılı 2. Sürgün alımlarının sona erdirildiğini ve 3. Sürgün yaş çay alımlarının başladığını bildirdi. 3. sürgünde dekar başı kota 750 kg olarak uygulanacak.

ÇAYKUR, bugün (15 Ağustos 2024 Perşembe) itibariyle 3. sürgün yaş çay alımlarına başlandığını ve üreticilerin tüm çaylarının alınabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını bildirdi.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, üreticilerin çay hasadında acele etmemeleri istenerek, “15 Ağustos 2024 günü 3. Sürgün yaş çay alımlarımıza başladık. Üreticilerimizin 3. Sürgün Yaş Alım süreci boyunca bütün çaylarını alabilecek şekilde tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bununla birlikte üreticilerimizin alım şartlarını kolaylaştıracak tüm adımlar üreticilerimizin güvencesi olan ÇAYKUR tarafından atılacaktır. Üreticilerimizin bu süreçte Kurumumuz tarafından açıklanacak yöntemleri uygulamaları ve çay toplama sürecini aceleye getirmemeleri, alın teri olan çay mahsulünün asıl sahip olduğu değeri bulması bakımından önem arz edecektir. Bu konuda ortaya koyduğumuz gayretleri, üreticilerimizin de desteği sayesinde başarıya ulaştıracağımıza inancımız tamdır. Tüm üreticilerimize bol bereketli bir sürgün dileriz.” ifadelerine yer verildi.

3. SÜRGÜN KOTASI DEKARA 750 KG

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rize’de katıldığı Tarım ve Çay Sektörü Temsilcileri ile buluşma programında 3. sürgün döneminde dekar başı kotanın 600 kilogram olduğunu açıklamış, Bakan Yumaklı’dan sonra söz alan Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan’ın 3. Sürgünde birçok özel sektör fabrikasının üretim yapmayacağından üreticilerin mağdur olacağını belirterek kotanın 750 kilograma çıkarılması talebinde bulunması üzerine Bakan Yumaklı, 3. sürgün kotasını 750 kg olarak değiştirildiğini ve 3. Sürgünde kotanın 750 kilogram olarak uygulanacağını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum