4. Gastronomi Rize Festivali’nde RTEÜ Yoğun İlgi Gördü

4. Gastronomi Rize Festivali’nde RTEÜ Yoğun İlgi Gördü
“Dağlardan Denize, Yerelden Evrensele” sloganıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Rize Gastronomi Günleri’nde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) de stant açtı.

Rize’nin mutfak kültürünün, coğrafi işaretli lezzetleri ve yöresel lezzetlerinin sergilenerek tanıtıldığı organizasyon 11-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Çay Çarşısı etkinlik alanında yapıldı.

Rize’nin geleneksel lezzetlerinin ülke geneline tanıtılmasının yanında gelecek nesillere aktarılmasına destek olması amacıyla tertip edilen 4. Gastronomi Rize Festivali’nde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı, il protokolü ve vatandaşlar tüm stantları gezerek hem eşsiz lezzetleri tattılar hem de sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar.

4. Gastronomi Rize Festivali’nde RTEÜ Çay İhtisaslaştırma Koordinatörlüğü ile Su Ürünleri Fakültesi ve Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ve öğrencileri tarafından açılan stantlar katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Etkinlik çerçevesinde, Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kızıltan, RTEÜ Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kezban Yazıcı, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Kurtoğlu ile Su Ürünleri Avlama İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emre Çağlak, Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Ayşenur Saklı ve Ardeşen Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bilgen Mete’nin de konuk olduğu, Rize'nin mutfak kültürü ve ürün çeşitliliği konularını içerisine alan söyleşiler gerçekleştirildi.

4-gastronomi-rize-festivalinde-rteu-yogun-ilgi-gordu-1.jpg

4-gastronomi-rize-festivalinde-rteu-yogun-ilgi-gordu-7.jpg

4-gastronomi-rize-festivalinde-rteu-yogun-ilgi-gordu-2.jpg

4-gastronomi-rize-festivalinde-rteu-yogun-ilgi-gordu-3.jpg

4-gastronomi-rize-festivalinde-rteu-yogun-ilgi-gordu-4.jpg

4-gastronomi-rize-festivalinde-rteu-yogun-ilgi-gordu-5.jpg

4-gastronomi-rize-festivalinde-rteu-yogun-ilgi-gordu-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.