ÇAYKUR'da Kapasite Üzeri Alımlar Devam Ediyor Çarşamba Günü de Kontenjan Aynı Kaldı

ÇAYKUR'da Kapasite Üzeri Alımlar Devam Ediyor Çarşamba Günü de Kontenjan Aynı Kaldı
ÇAYKUR, günlük yaş çay alımlarının günlük çay işleme kapasitesinin altına düşmediğinden yarın da (24 Temmuz 2024 Çarşamba) 30 kilogram kontenjan ile yaş çay alımına devam edeceğini bildirdi.

Yaş çay üretiminin yapıldığı Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu’da ikinci sürgün alımları devam ederken ÇAYKUR, bugün de günlük 9 bin 250 ton olan yaş çay işleme kapasitesinin üzerinde bir çay alımı gerçekleştirdi.

Bazı bölgelerde yaş çay hasadını tamamlayan üreticiler olmasına rağmen özel sektörün düşük fiyatla uzun vade uygulaması nedeniyle üreticilerin ÇAYKUR’u tercih etmesiyle mübaaya yapılan çayın günlük kapasitenin altına düşmemesi sonucu kontenjan artırımına gidemeyen ÇAYKUR, 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü de dekar başı 30 kilogramdan yaş çay alımı gerçekleştireceğini üreticilere SMS ile bildirdi.

Dün, günü 10 bin 600 ton yaş çay alımıyla tamamlayan ÇAYKUR, bugün 9 bin 500 ton dolayında yaş çay alımı gerçekleştirirken, çarşamba ve perşembe günü yaş çay hasadını tamamlayan üretici sayısının artacak olmasıyla hafta sonundan önce kontenjanın 40 veya 50’ye çıkarılması, cuma veya cumartesi günü de ÇAYKUR’un limitsiz, kontenjansız serbest alım uygulamasına geçmesi bekleniyor.

Üreticilere gönderilen SMS’te, “Değerli Üreticilerimiz, Yaşçay alımlarımız yüksek gerçekleştiğinden 24 Temmuz Çarşamba günü de mubayaya dekara 30 kg’dan devam edilecektir. İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.