Dokuz Eylül Üniversitesine Rizeli Rektör Atandı

Dokuz Eylül Üniversitesine Rizeli Rektör Atandı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü'ne Rizeli hemşehrimiz Prof. Dr. Bayram Yılmaz, atandı.

Yeditepe Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Rize Kalkandereli Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atamanın 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2nci, 3üncü ve 7nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Prof. Dr. Bayram Yılmaz kimdir?

1971 yılında Rize Kalkandere doğumludur. Lisans ve yüksek lisans eğitimini 1991 yılında ,Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladı. Doktorasını 1997 yılında University of Glasgow’da, Tıp Fakültesi Fizyoloji Enstitüsü’nde yaptı.

2007’den beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda State University of New York at Albany & WHO Collaborating Center danışma kurulu üyesidir.

Araştırma alanları arasında nöroendokrinoloji, nörobilim, üreme endokrinolojisi ve endokrin bozucular bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde 150 makale, ulusal dergilerde 18 makale yayınlamıştır ve çalışmaları 5000’den fazla atıf almıştır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli bilimsel kongrede başkanlık yapmış ve sunumlar gerçekleştirmiştir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum