“Hafız Kal” Hafızlık Yarışması Karadeniz Bölge Finalinde Rize'den Ayşe Demir ve Selman Kurt Birinci ve İkinci Oldular!

“Hafız Kal” Hafızlık Yarışması Karadeniz Bölge Finalinde Rize'den Ayşe Demir ve Selman Kurt Birinci ve İkinci Oldular!
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Hafız Kal" hafızlık yarışması bölge finalleri tamamlandı. Karadeniz Bölge Finali'nde Rize'den Ayşe Demir ve Selman Kurt birincilik ve ikincilik kürsüsüne çıkarak büyük bir başarı elde ettiler.

Daha önce il finallerinde dereceye giren yarışmacılar, Karadeniz Bölge Finali'nde çevrimiçi platformda kıyasıya mücadele ettiler. Yoğun bir katılımın olduğu finallerde jürinin değerlendirmeleri sonucunda "Kadınlar 5 Cüz" kategorisinde Rize'yi temsil eden Ayşe Demir birincilik kürsüsüne çıktı. "Erkekler 30 Cüz" kategorisinde ise Selman Kurt bölge ikincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Ayşe Demir Türkiye Finalinde Rize'yi Temsil Edecek

Bölge birincisi olan Ayşe Demir, 9 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye finalinde Rize'yi temsil etme hakkı kazandı.

Yarışma, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşların hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı’nca DİB bünyesinde çalışmayan vatandaşlara yönelik düzenleniyor.

hafiz-kal-hafizlik-yarismasi-karadeniz-bolge-finali-birincisi-rizeden-1.jpg

hafiz-kal-hafizlik-yarismasi-karadeniz-bolge-finali-birincisi-rizeden-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum