Kurban Bayramı'nın Ardından Rize Kasaplarında Kıyma Mesaisi
Yayınlanma:

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Rize’deki kasaplarda adeta tatlı bir telaş yaşanıyor. Kurban kesen vatandaşlar, bayramdan kalan etlerini kıymaya dönüştürmek için kasaplara akın etti.
Bu yoğunluk, özellikle sabah saatlerinden itibaren kasap dükkanlarının önünde kuyruklar oluşmasına neden oldu.
Kurban Bayramı’nda kesilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etleri, evlerde işlenmesinin yanı sıra, özellikle kıyma ihtiyacı için kasaplara getiriliyor. Birçok vatandaş, kurban etinin bir kısmını kıyma olarak değerlendirmeyi tercih ederken, bu durum kasaplarda ciddi bir iş hacmi oluşturuyor.
Kasaplar, artan talebi karşılamak için mesai saatlerini uzatırken, kıyma çekim ücretleri de vatandaşların gündeminde yer alıyor. Edinilen bilgilere göre, Rize genelinde 1 kilogram kıyma çekimi için kasaplar ortalama 20 TL ücret talep ediyor.
Rize
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.