Memleket Partisi, Rize İçin Projelerini Açıkladı!

Memleket Partisi, Rize İçin Projelerini Açıkladı!
Memleket Partisi Rize İl Başkanlığı, Rize Belediye Başkan Adayı Atilla Kayhan'ın 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesi "Yeşil Mavi" adı verilen projelerini açıkladı.

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, yaptığı açıklama ile Rize Belediye Başkan Adayları Atilla Kayhan’ın İl Örgütü ile hazırladığı ortak projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Projelerin dar gelirli aileler, öğrenciler, emekliler, belediye işçileri ve tüm Rizeliler için tasarlandığını kaydeden Bahyrak, açıklamasında, Rize'yi daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğini ve tüm Rizelilere fayda sağlayacağını belirttiği projeleri şu şekilde sıraladı:

RİKTAŞ (Rize Konut Ticaret A.Ş.): Belediye işçileri ve evi olmayan vatandaşlara Salarha bölgesinde konut kazandırma projesi.

BEM (Belediye Market): Belediye bünyesinde belediye personelinin işleteceği kent merkezinde eski belediye blokları yerine yapılan Çarşı AVM içinde düşük kar marjlı ürünlerle piyasa dengelerini korumayı ve Rize halkına uygun fiyatlı ürünler sunmayı amaçlayan market projesi.

Rize Halk Ekmek Fabrikası: Günlük 50.000 ekmek üretme kapasiteli fabrika ve satış büfeleri ile düşük kar marjlı ekmek sunma projesi.

RİBELYE (Rize Belediyesi Yemek A.Ş.): Vatandaşların düşük kar marjlı yemek yiyebilecekleri, emekli ve öğrencilere %40 indirim sunan Yemek Fabrikası ve aş evleri kurulması projesi.

REMAKENT (Rize Mobilya Ahşap Kent): Salarha bölgesinde mobilya ve ahşap üretimine odaklanan bir sanayi sitesi projesi.

RİBELSU (Rize Belediyesi Su Projesi): Dar gelirli ailelere konutlarda %30 su indirimi sağlama projesi.

RİDERKENT (Rize Deniz ile Kenti Buluşturma Projesi): Karadeniz Sahil Yolundaki viyadükleri kaldırıp bat-çık modeli uygulayarak kenti sahil ile buluşturmayı ve trafik sorununu çözmeyi amaçlayan proje.

Gelecek Sensin Projesi: Üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz sınıf ve öğretmen desteği sağlama projesi.

Başarılı Öğrencilere Burs Bizden Projesi: Başarılı öğrencilere burs ve ulaşım desteği sağlama projesi.

IQ Çocuk Projesi: Özel yetenekli çocuklara bilim kültür teknik proje üretmeleri ve üretilen projeleri AB destekli gerçekleştirebilmek için bilim kültür evleri kurma projesi.

Şeffaf, Denetlenebilir, Ulaşılabilir Belediyecilik: Belediye Meclis toplantılarını canlı yayınlamak ve vatandaşlara katılım imkanı sunmak.

Turizm ve Festival Kent: Dağbaşı ile Salarha Beldesi arasında turizm yürüyüş yolu yapılması, çay, hamsi, yeşil doğa festivalleri ve akşam sokak canlandırma etkinlikleri düzenlenmesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum