Meteoroloji'den Yeni Bir Uyarı: Orta ve Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Sağanak, Yükseklerinde Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!

Meteoroloji'den Yeni Bir Uyarı: Orta ve Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Sağanak, Yükseklerinde Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!
Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz'de Rize’nin de arasında yer aldığı 7 ilde çok kuvvetli sağanak ve 1100 metre üzeri yüksekliğinde kar beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden Salı günü sabahına kadar sürecek sağanak yağışlar 7 ilde etkili olacak.

Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'de (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin) kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, bu illerimizin 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.” İfadelerine yer verildi.

Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.