Rize Belediye Başkanı Metin: Yağmur Sularını Depolayacağız. Rize 50 Yıl Su Sıkıntısı Çekmeyecek

Rize Belediye Başkanı Metin: Yağmur Sularını Depolayacağız. Rize 50 Yıl Su Sıkıntısı Çekmeyecek
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentte yağmur sularının depolanarak içme suyuna dönüştürüleceği Çağrankaya Sel Kapanı Gölet Projesi ile 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını ve Temmuz-Ekim arasında yaşanan su sıkıntısının ortadan kalkacağını söyledi

Türkiye’de yağışın en fazla olduğu il olmasına rağmen su depolama alanları veya barajı olmadığından yoğun yağış sonucunda oluşan suyun çeşitli kanallardan denize gitmesi sonucu kentte özellikle nüfusun 2-3 katına çıktığı yaz aylarında su kıtlığı yaşanıyor. Rize Belediyesi, bu sorunu aşabilmek için Rize’nin su ihtiyacının karşılandığı Andon İçme Suyu Tesislerinin arka bölümündeki Çağrankaya Vadisinde Sel Kapanı Gölet Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Proje kapsamında, Çağrankaya bölgesinde yaklaşık 1 milyon metreküp su hacmine sahip bir gölet inşa edilecek. Bu gölet sayesinde, yağmur suyu depolanarak yaz aylarında da kullanılabilecek bir su kaynağı oluşturulacak.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, beraberinde Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, DSİ Rize Şube Müdürü Kasım Kazdal ve Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Mehmet Kaya ve diğer ilgililerle birlikte kentte yaşanan su sıkıntısını çözmek amacıyla Çağrankaya bölgesinde yapılmakta olan Sel Kapanı Gölet Projesi saha çalışmalarını yerinde inceledi.

BAŞKAN METİN: “RİZE’NİN ELLİ YILLIK GELECEĞİNE AİT BİR PROJE”

Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve DSİ Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederek başladığı konuşmasında yağmur sularını depolayacak Sel Kapanı Gölet Projesi ile Rize'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını belirterek, “Mart ayında başlayan yaklaşık bir milyon metreküp bir su hacmine sahip olacak gölet çalışmamızı Bölge müdürümüzle beraber yerinde incelememizi yaptık. İnşaallah bu göletle beraber hem vadinin güzelliğine güzellik katmış olacağız hem de buradaki depolama sayesinde Temmuz- Ağustos ve Ekim aylarındaki su sıkıntımız ortadan kalkmış olacak. Bu Rize’nin 50 yıllık geleceğine ait bir proje. Küresel ısınmayla beraber su sıkıntısı çeken bölgeler için elzem bir proje Rize’ye kazandırmış olduk. Coğrafyası çok nezih yapılacak göletle beraberde daha farklı bir havaya bürünmüş olacak” dedi.

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-kentte-yaz-aylarinda-yagisin-az-oldugu-donemlerde-yasanan-su-sikintisini-cozmek-amaciyla-cagrankaya-bolgesinde-yapilmakta-olan-sel-kapani-golet-projesi-saha-calismalarini-yerinde-inceledi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum