Rize Millet Bahçesi'nde Üst Yapı Çalışmaları Başladı

Rize Millet Bahçesi'nde Üst Yapı Çalışmaları Başladı
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Millet Bahçesi'nde üst yapı çalışmalarının başladığını duyurdu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve teknik ekipten son durum hakkında bilgi aldı.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada Başkan Metin’in “550 dönümün üzerinde bir alan Rize için güzel bir millet bahçesi olacak. Alt yapı işleri ve denize sıfır bulunan 1800 metre uzunluğundaki kronman işleri bitmişti. Şimdi de üst yapı ihalesi yapıldı. Arkadaşlarımız hızla çalışmalara başladı. İnşallah 3-4 ay sonra buradaki sosyal tesislerimizin ve rekreasyon alanlarının, ağaçlandırmanın, bisiklet yollarının ve yaya yollarının oluşacağı bir alanı görmeye başlayacağız.” ifadelerine yer verildi.

“RİZE’NİN NEFES ALMA NOKTASI”

Başkan Metin, 550 dönümlük alan üzerinde inşa edilen Millet Bahçesinin Rize'ye nefes aldıracak bir yeşil alan olacağı kaydederek, “Burası Rize’nin yeni bir nefes alma noktası. İslampaşa’dan başlayan rekreasyon ve sahil düzenlemeleri çalışmaları bir nevi liman geçişiyle birlikte Deniz Feneri Sosyal Tesisimize, Boğaz mahallesine kadar devam etmiş olacak. Millet Bahçesi de bu çalışmaların tam orta noktasında yer alıyor.” dedi.

Millet Bahçesinin sadece bir sahil kordonu ve yeşil alan olmanın ötesinde, sosyal donatı alanları, kafeteryalar, gelecek yıllarda burada yapılacak Millet Camii, Bilim Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve geniş çim alanlarıyla festivallere ve etkinliklere ev sahipliği yapacak bir yaşam merkezi haline geleceğini kaydeden Metin, Millet Bahçesi'nin Rize'ye değer katacak önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, “Millet Bahçesi'nin karşısında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte Rize'nin sahil tarafı da güzelleşerek daha yaşanılabilir hale gelecek.” diye konuştu.

rize-belediye-baskani-rahmi-metin-millet-bahcesinde-ust-yapi-calismalarinin-basladigini-duyurdu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.