Rize'de Çay'ın 100.Yılında Mevlid ve Dua

Rize'de Çay'ın 100.Yılında Mevlid ve Dua
Rize'de 1924 yılında üretimi planlanan, 1937 yılında ilk tohum ekilip 1938 yılında ilk mahsul alınan, sofraların vazgeçilmezi, bugün 200 bin üreticiye sahip çay için anlamlı bir program gerçekleştirildi.

2024 yılı yaş çay sezonunun başlamasıyla, çayın 100. yılı anısı ve sezonun bolluk ve bereket getirmesi amacıyla Rize İl Müftülüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) işbirliğinde mevlid ve dua programı yapıldı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı Çaykur Ziraat Camii'nde gerçekleştirilen programda, çay mahsulünün Rize ve Rizeli için büyük bir bereket kapısı olduğunu ifade ederek çayın ülke ekonomisine de değer kattığını belirtti.

Müftü Çakmakçı, “Çayımızın 100. yılında aziz şehitlerimiz, ahirete irtihal eden gazilerimiz ve ilk günden bugüne çay tarımının gelişmesinde maddi ve manevi emeği geçip ahirete irtihal edenlerin ruhlarına ithafen düzenlediğimiz programda Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuyarak dualarla geçmişimizi yad ettik.” dedi.

Çakmakçı, 2024 yılı yaş çay sezonunun üreticiler, çay sanayicileri ve tüketiciler açısından hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Programa Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Hatinoğlu, Kurum Amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çay üreticileri katıldı.

rizede-cayin-100-yilinda-mevlid-ve-dua-2.jpg

rizede-cayin-100-yilinda-mevlid-ve-dua-3.jpg

rizede-cayin-100-yilinda-mevlid-ve-dua-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum