Rize'de Deniz Dolgusu Üzerinde 300 Dönümlük Yeni Bİr Alan Oluşturuluyor

Rize'de Deniz Dolgusu Üzerinde 300 Dönümlük Yeni Bİr Alan Oluşturuluyor
Rize’nin Gündoğdu mevkii Bozkale Mahallesinde deniz üzerinde 300 dönümlük bir alanın doldurulmasıyla Rize'ye yeni bir yaşam alanı kazandırılıyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kent merkezinin doğu girişinde bulunan Bozkale mahallesi sahil kısmında yapılan çalışmayla birlikte şehir içerisinde faaliyet gösteren birçok sektörün ihtiyacına cevap verebilecek 300 dönümlük yeni bir alan oluşturduklarını söyledi.

Başkan Metin beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte Bozkale mahallesi sahilinde devam eden tahkimat ve DSİ çalışmalarını inceledi.

Başkan Metin yaptığı açıklamada, “Dere ağzında 5’e 5 yüksekliğinde ve genişliğinde bir kesitle alanın drenajı sağlanmış oluyor. Bununla beraber Bozkale’de yaklaşık 300 dönümden fazla bir alanı doldurmuş olacağız. İleriki zamanlarda Rize’de özellikle hal binası gibi, su ürünleri ve balık hali gibi alanların ve yine Rize’nin ihtiyacı olan başka sektörlere de o alanda yer verip bir nevi şehrin içerisini rahatlatmış olacağız.

DSİ çalışması ve hemen onun 200 metre ötesinde derenin denize ulaşması için bir kanal çalışması daha yapılacak. Bunlar bitince üzerindeki alanın tahkimatla beraber dolgusu bir taraftan başlamış ve devam edecek. Rize’nin içerisindeki bazı sektörlerin ciddi anlamda şehrin trafiğini aksattığından dolayı bunları şehrin kenarlarına taşıma anlamında önemli projeler.” dedi.

rizede-deniz-dolgusu-uzerinde-300-donumluk-yeni-bir-alan-olusturuluyor.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum