Rize'de Eğitim Gücü Sen'den Müdürlere Müjde: Yüksek Lisanslı Müdürlere Artırmalı Ek Ders Ücreti Kazanıldı!

Rize'de Eğitim Gücü Sen'den Müdürlere Müjde: Yüksek Lisanslı Müdürlere Artırmalı Ek Ders Ücreti Kazanıldı!
Rize İdare Mahkemesi, Eğitim Gücü Sen üyesi bir okul müdürünün yüksek lisans nedeniyle ek ders ücretinin artırımlı olarak ödenmesine karar verdi.

Kararda, okul müdürlüğü görevini fiilen yerine getiren ve bu sayede mesleki gelişimlerini sağlayan müdürlerin de artırımlı ek ders ücreti alma hakkına sahip olduğu belirtildi.

Eğitim Gücü Sen Rize İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, toplu sözleşmede yer alan eksiklik nedeniyle mağdur olan müdürler, müdür yardımcıları, psikolojik danışmanlar ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinin de sendikaya üye olarak haklarını talep edebileceklerini ve bu süreçte herhangi bir masraf talep edilmeyeceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, “Mahkeme kararında ' Yaptığı işin doğası gereği ders görevi olmayan, bir başka deyişle fiilen derse girme imkanı bulunmayan davacı yönünden; fiilen derse girme gibi bir koşulun aranamayacağı, okul müdürlüğü görevinin fiilen yapılmasının yeterli olacağı, dolayısıyla lisans sonrası kendilerini geliştirmeleri, mesleki hayatlarına katkı sağlayabilmeleri adına yüksek lisans/doktora yapmış olan okul müdürlerine de ayrım gözetilmeksizin artırımlı ek ders ücreti ödemesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmakla, aksi yönde tesis edilen dava konusu işlemde hukuka ve mevzuat hükümlerine uyarlık bulunmamaktadır.' hükmüne yer verildiği kaydedilerek, “Toplu sözleşmede yüksek lisans ve ya doktoraya bağlı artırımlı ek ders ödenmesinin fiili derse girme koşuluna bağlanması ve yetkili sendikanın dikkatinden kaçarak buna imza atması nedeniyle fiili olarak derse girmeyen müdür, müdür yardımcıları, psikolojik danışmanlar ve bilişim teknolojileri öğretmenleri artırımlı ek ders ödemesinden yararlanamıyordu. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak bu durum nedeniyle eksik ödeme alan üyelerimiz adına üyelerimizden hiçbir masraf talep etmeden açtığımız davaları kazanmaya devam ediyoruz. Birçok ilde açtığımız davaları kazanmaktayız bir örneğini de Rize'de elde etmiş olduk. artırımlı ek ders ödemesi mağduru eğitim çalışanlarını Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'na üye olmaya davet ediyoruz haklarını sonuna kadar savunup elde edeceğimizden ve bunun için herhangi bir masraf talep etmeyeceğimizden şüpheleri olmasın” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.