Rize'de Görev Yapan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen İçin Mahkemeden Emsal Karar

Rize'de Görev Yapan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen İçin Mahkemeden Emsal Karar
Rize'de Eğitim Gücü Sen'in açtığı davada, Rize İdare Mahkemesi, yüksek lisans sahibi psikolojik danışman/rehber öğretmenlerin eksik ödenen ek ders ücretlerinin yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.

Eğitim Gücü Sen Rize Temsilciliği, yüksek lisans sahibi psikolojik danışman/rehber öğretmenlerin ek ders ücretlerinin artırımlı olarak ödenmesi gerektiği yönünde Rize İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, sendikanın haklılığını kabul ederek, psikolojik danışman/rehber öğretmene eksik ödenen ek ders ücretlerinin yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.

Eğitim Gücü Sen Rize İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, kentte psikolojik danışman/rehber öğretmen olarak görev yapan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) üyesi adına yüksek lisans nedeniyle artırımlı ek ders ödemesi talebiyle Rize İdare Mahkemesi'nde açılan davada mahkemenin talebi haklı bularak, psikolojik danışman/rehber öğretmene eksik ödenen ek ders ücretlerinin yasal faizi ile ilgiliye ödenmesine karar verildiği kaydedildi.

. Açıklamada 'Toplu sözleşmede yüksek lisans ve ya doktoraya bağlı artırımlı ek ders ödemesinin fiili derse girme koşuluna bağlanması ve yetkili sendikanın dikkatinden kaçarak buna imza atması nedeniyle fiili olarak derse girmeyen psikolojik danışman/rehber öğretmenler arttırımlı ek ders ödemesinden yararlanamıyordu. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak bu durum nedeniyle eksik ödeme alan üyelerimiz adına üyelerimizden hiçbir masraf talep etmeden açtığımız davaları kazanmaya devam ediyoruz. Birçok ilde açtığımız davaları kazanmaktayız, bir örneğini de Rize'de elde etmiş olduk. artırımlı ek ders ödemesi mağduru eğitim çalışanlarını Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'na üye olmaya davet ediyoruz haklarını sonuna kadar savunup elde edeceğimizden ve bunun için herhangi bir masraf talep etmeyeceğimizden şüpheleri olmasın' ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.