Rize'de "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Haftası" Coşkuyla Kutlandı

Rize'de "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Haftası" Coşkuyla Kutlandı
Rize Halk Eğitimi Merkezi'nin 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında düzenlediği kurslarda kursiyerler tarafından üretilen el emeği ürünler, "Hayat Boyu Öğrenme Şenliği Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide vatandaşların beğenisine sunuldu.

Çay Çarşısı'nda düzenlenen serginin açılışı Vali İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş'ın katılımlarıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Açılış töreninde Vali Baydaş'a Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi eşlik etti. Sergi, katılımcılar ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergide gümüş takı işlemeciliği, ahşap oymacılığı, cam süsleme, purtili dokuma, bakır işlemeciliği, sepet örücülüğü, feretiko, pileki taşı oymacılığı, deri işleme ve aksesuar, filografi gibi birçok farklı alanda el emeği ürünler sergilendi.

Ayrıca, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kurslarda sanatsal ve sportif alanlarda eğitim alan öğrenciler tarafından canlı müzik, kemençe ve atma türkü performansları ile savunma sanatları (boks, aikido) gösterileri de sunuldu.

Bu yıl itibariyle Halk Eğitim Merkezlerinde toplam 966 kurs ile 15 bin 106 kursiyere ulaşıldığı belirtildi.

Sanatın ve kültürün buluştuğu bu sergide emeği geçen idarecilere, öğretmenlere, usta öğreticilere ve kursiyerlere teşekkür edildi.

rizede-hayat-boyu-ogrenme-senligi-coskuyla-kutlandi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.