Rize'de "Rize Senin" Projesi Kapsamında Ödüller Verildi

Rize'de "Rize Senin" Projesi Kapsamında Ödüller Verildi
Sıfır Atık projesi çerçevesinde Rize Belediyesi'nin başlattığı "Rize Senin" projesi kapsamında 2019-2024 eğitim öğretim döneminde geri dönüşüm seferberliğine katılan öğrenciler ödüllendirildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü haftası kapsamında Gülbahar Mahallesi Sahilde düzenlenen törene Rize Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, Rize Belediye Başkan Vekili M. Aydın Bilsel, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, aileler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Proje Kapsamında 2019-2024 yılları arasında 130 bin öğrenci, 182 bin veli ve 173 bin konut sıfır atık eğitimlerinden yararlandı. Şehir genelinde 418 atık noktasında 1.412 atık kutusu yerleştirildi. Kağıt, cam, plastik, metal, atık pil, atık yağ, elektronik atık ve tekstil ürünleri geri dönüştürüldü. 5 yılda 134.512 parça atık giysi, 85.000 kg atık yağ, 228.000 kg ambalaj atığı ve 21.600 kg elektronik atık toplandı. 9.040 kg atık pil geri dönüştürüldü.

Bu çalışmalar kapsamında öğrenci bazında 2022-2024 eğitim öğretim yılında atık yağ bisiklet kampanyası ile atık giysi bisiklet kampanyasında 53’er öğrenciye bisiklet, elektronik atık kampanyası ile ambalaj atığı kampanyasında 1. olan okullara laptop, 2. Ve 3. olan okullara yazıcı, 50 kg'dan fazla atık pil toplayan okullara ise spor seti hediye edildi.

Rize Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, Rize Belediye Başkan Vekili M. Aydın Bilsel, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmacılar, çevrenin korunması ve geri dönüşümün önemini vurguladılar.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince öğrencilere hediyeleri verildi. Programdan sonra ise portakallık sahil alanında yürüyüş yapılarak Fatih Ortaokulu'nun düzenlediği etkinlik izlendi.

rizede-rize-senin-projesi-kapsaminda-oduller-sahiplerine-verildi-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.