Rize'de Yaş Çay Fiyatına Tepki Amaçlı Miting Düzenlenecek

Rize'de Yaş Çay Fiyatına Tepki Amaçlı Miting Düzenlenecek
Yüksek enflasyona rağmen yaş çay taban fiyatına yapılan %54,5 zammın maliyetleri karşılayamayacak şekilde yetersiz kalması nedeniyle Rize'de tepkiler büyüyor.

Yaş çay üreticileri, yaş çay taban fiyatına yapılan % 54,5 zammın enflasyon oranı altında kalmasından ve üretim maliyetlerinin artmasından dolayı yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yüksek enflasyona rağmen yaş çay taban fiyatına yapılan %54,5 zammın maliyetleri karşılayamayacak şekilde yetersiz kalması nedeniyle Rize'de tepkiler büyürken üreticilerin seslerini duyurmak amacıyla önce Fındıklı Ziraat Odası, 23 Mayıs Perşembe günü yaş çay taban fiyatının yükseltilmesini talep etmek için bir Büyük Çay Yürüyüşü düzenleyecek. Ardından Haziran ayının ilk haftasında CHP tarafından Rize'de Çay mitingi gerçekleştirilecek.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı açıklamada, yaş çay üretiminin yapıldığı 5 ilin CHP il başkanı ve Samsun il başkanıyla birlikte Genel Başkan Özgür Özel'e Çay Mitingi düzenlenmesi talebinde bulunduklarını ve bu talebin kabul gördüğünü belirtti.

Mitingin Haziran ayının ilk haftasında Rize'de yapılmasının planlandığını kaydeden İl Başkanı Deniz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "

“Rize, Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun CHP İl Başkanları olarak Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ortak önerimiz olarak Rize’de Çay Mitingi yapılması talebimizi ilettik. Talebimiz Sayın Genel Başkanımız tarafından kabul edilerek Haziran Ayının ilk haftasında (Tarih MKYK tarafından belirlenecek) Genel Başkanımızın da katılımıyla Rize’de bölgesel bir Çay Mitingi gerçekleştirecektir. Mitingin gün saat ve yerini ayrıca bildireceğiz.

Çay tarımını bölgeye getiren, çayda satın alma garantisi vererek çay tarımının genişlemesini sağlayan ve ilk çay fabrikasını kuran CHP’nin il örgütleri olarak nasıl Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini korumaya devam ediyorsak Cumhuriyetin ürünü olan çay tarımını, çay üreticilerini ve ÇAYKUR’u korumaya devam edeceğiz.” dedi.

zavendikli-mustafa-hocaefendi-kuran-kurslari-001-001.jpg

zavendikli-mustafa-hocaefendi-kuran-kurslari-hisse-001-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum