RTEÜ'den “Çayda Uygulamalı Çelikle Fidan Üretimi” Eğitimi

RTEÜ'den “Çayda Uygulamalı Çelikle Fidan Üretimi” Eğitimi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Çay ve Çay Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle çay üreticilerine yönelik "Çayda Uygulamalı Çelikle Fidan Üretimi Eğitimi" düzenlendi.

Üniversitenin Çay İhtisaslaşma Koordinatör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Keziban Yazıcı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen eğitimde, çay üreticileri ve ilgili kişilere çelik alma, köklendirme ortamı hazırlama, köklendirme hormonu uygulama ve çeliklerin dikimi konularında detaylı bilgi verildi.

RTEÜ Ulusal Çay Gen Havuzu'nda gerçekleşen eğitimde, Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanları Arş. Gör. Dr. Burcu Göksu Karaoğlu, Arş. Gör. Gizem Öztürk ve Pazar Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Songül Yılmaz eğitmen olarak görev aldı. Eğitim, çay tarımında modern ve verimli üretim tekniklerinin yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.