Tarih Yazan Çocuklar Projesi Rize'de!

Tarih Yazan Çocuklar Projesi Rize'de!
Rize'de, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla "Tarih Yazan Çocuklar" isimli bir etkinlik düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk medeniyetinin binlerce yıllık serüvenine tarihi katkı sunan 100 önemli ismin öz yaşam öyküleri kitaplaştırıldı, öğrenciler tarafından resimlendirildi, şiirleştirildi, sahneye taşındı ve oyunlaştırıldı.

Tarih kitaplarında ismi geçen Türk kahramanlarının öğrenciler tarafından canlandırıldığı gösteride, kahramanlarımızın başarıları ile ilgili bilgiler de paylaşıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, proje koordinatörü Şaban Korkmaz, yaptığı konuşmada, projenin amacının medeniyet tarihimizdeki önemli figürleri ilkokul çağındaki çocuklara tanıtarak milli ve manevi bilinci güçlendirmek olduğunu söyledi. Korkmaz, projenin 3. yılını geride bıraktığını ve bu süre zarfında 8 farklı ilde 170 binin üzerinde ilkokul öğrencisine ulaştıklarını belirterek, “Tarih Yazan Çocuklar projemiz birçok ilden sonra Rize ile buluştu. Millî kültürümüzü Rize genelinde daha da güçlendirecek projemizi, şehrimizdeki açılış programının ardından tüm çocuklarımıza ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz. Heyecanımız, kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için sunduğumuz katkımızın da bir yansımasıdır.” dedi.

Etkinlikte, kostümlerini giyerek birer kahraman olarak sahneye çıkan her bir öğrenci Türk kahramanlarımızı canlandırdı. İlimizde eğitim veren ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler tarafından sergilenen sahne performansında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamit Han, Fatih Sultan Mehmet, Sultan Alparslan, Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Piri Reis, Koca Yusuf, Halime Çavuş, Gördesli Makbule gibi bir çok Türk kahramanı karakteri izleyicilere seslendi. Etkinliğe Kurtuluş İlkokolu, Vakıflar İlkokulu, Doğuşçay İlkokulu, İstiklal İlkokulu ve Denizciler İlkokulu öğrencileri katkıda bulunarak sahne aldı.

Etkinlik, RİBEGEM tarafından öğrenci ve öğretmenlere sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

rizede-rize-belediyesi-genclik-merkezi-ve-bilgi-evi-ribegem-ve-il-milli-egitim-mudurlugunun-katkilariyla-tarih-yazan-cocuklar-isimli-bir-etkinlik-duzenlendi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.