Trabzon’da Belediye Başkan Yardımcısı Zorlu: Trabzon Havalimanı’na 1 milyar TL masraf niye yapıldı?

Trabzon’da Belediye Başkan Yardımcısı Zorlu: Trabzon Havalimanı’na 1 milyar TL masraf niye yapıldı?
4,4 milyar lira harcanarak yapılan Rize Artvin Havalimanı’na karşılık Trabzon Havalimanı’na 1 milyar TL’lik masraf yapılması Trabzon’da Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu’yu isyan etme noktasına getirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu, Trabzon Havalimanına yapılan 1 milyar TL’lik yatırıma isyan edercesine “Bu 1 milyar lira masraf yapılırken bazı hatalar da yapıldı. Yeni yapılan dış hatlar binası plansız yapıldı, yola çok yakın olarak. Yapılırken 100’ün üzerinde ağaç kesildi, yola ise otobüs girmesine imkan yok, giriyor ama manevra yaparak çıkamıyor. Şimdi sanıyorum iç hatlar da bakıma alınıyor. Burada da büyük bir masraf olacak. Yeni havalimanı yapılmayacak mı, yapılacaksa bu masraf niye yapıldı? Bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyor.” dedi.

Trabzon Havalimanında yeni yapılan Dış Hatlar Terminaliyle ilgili konuşan Zorlu, yakında iç hatlar binasıyla ilgili bir çalışmanın yapılacağını hatırlatarak, yaklaşık 1 milyar lira bir harcama yapıldığını ve yeni havalimanı yapılacaksa bu kadar büyük bir masrafın neden yapıldığını sordu.

Zorlu, “Havalimanında yeni dış hatlar terminali yapıldı. Bu açılışa Ortahisar Belediye Başkanımızı davet etmediniz. Kamunun yaptığı açılışlara bizi çağırmıyorsunuz. Niye böyle yapılıyor? Bu süreçlerle ilgili sıkıntımız var. 3 bin 77 metre kare büyüklüğünde dış hatlar binası yapıldı. Zenginlerin faydalanacağı 860 metrekare bir de CIP binası yapıldı. Ayrıca 100 metre uzunluğunda da bir yol yapıldı. Şunu belirtmekte fayda var, sayın Uraloğlu yeni havalimanının deniz dolgusuyla çok yakın zamanda yapımına başlanacağını söyledi. Bunun sizin döneminiz bitmeden yapılacağı şeklinde anladım. Burada yaptığınız 3 işle ilgili 1 milyar lira civarında bir harcama yapıldı. Evet şehrimize yapıldı, bunu kabul edebiliriz ama bu 1 milyar lira masraf yapılırken bazı hatalar da yapıldı. Yeni yapılan dış hatlar binası plansız yapıldı, yola çok yakın olarak. Yapılırken 100’ün üzerinde ağaç kesildi, yola ise otobüs girmesine imkan yok, giriyor ama manevra yaparak çıkamıyor. Şimdi sanıyorum iç hatlar da bakıma alınıyor. Burada da büyük bir masraf olacak. Yeni havalimanı yapılmayacak mı, yapılacaksa bu masraf niye yapıldı? Bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyor.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yeni havalimanının yapımının 5 ila 8 yıldan erken bitirilemeyeceğini belirterek, yapılan çalışmaların da nakli kabil bir şekilde planlandığını ve yeni havalimanı yapılırken ünitenin naklinin mümkün olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs 2022’de hizmete açılan Rize Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Rize Artvin Havalimanı’nın 4,4 milyar liralık bir yatırımla tamamlandığını ifade etmişti.

Kaynak:www.olay53.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.