Yaş Çay Budama Parasında Gözler Bakan Mehmet Şimşek’te!

Yaş Çay Budama Parasında Gözler Bakan Mehmet Şimşek’te!
ÇAYKUR’a ait yaş çay budama bedellerinin Kurban Bayramından önce ödenebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in onay vermesi ve budama parasını Tarım ve Orman Bakanlığı hesabına göndermesi gerekiyor.

Kurban Bayramına sayılı günler kala 200 bin dolayındaki yaş çay üreticisinin gözü kulağı yaş çaya enflasyonun altında zam veren AK Parti iktidarı ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te.

Yaş çay taban fiyatına % 70’lere dayanan enflasyonun çok çok altında bir oranda % 54,5 zam vererek 200 bin üretici ve 1 milyondan fazla vatandaşı hayal kırıklığına uğratan AK Parti iktidarı ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaş çay üreticilerine karşı yeni bir sınavı budama parası ile veriyor.

Üreticiler, Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen Bakan Şimşek’in budama parası ödemesi için henüz onay vermemesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti iktidarından henüz bir açıklamama yapılmaması nedeniyle 2023 yılında Kurban Bayramı öncesi ödenen budama paralarının bu yıl Kurban Bayramı öncesi ödenip ödenmeyeceği bilinmiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ödemeleri Cuma günleri yaptığından geride bıraktığımız Cuma günü ödemesi yapılan desteklemeler arasında yaş çay budama bedelleri yer almazken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hafta içi onay vermemesi ve Hazine’nin budama bedellerini cuma gününe kadar Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden ÇAYKUR’un hesabına aktarmaması durumunda yaş çay üreticileri bir kez daha hayal kırıklığına uğratılacak.

Enflasyon altında verilen yaş çay fiyatı ile enflasyona ezdirilen ve hayal kırıklığına uğratılan yaş çay üreticileri bir kez daha hayal kırıklığına uğramamak ve budama bedellerinin 2023 yılında olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi için Bakan Mehmet Şimşek ile AK Parti iktidarından gelecek haberi bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum