Cübbeli Ahmet Hoca, Resul Bölükbaş Hoca'nın Rize'deki Anma Programına Katılacak

Cübbeli Ahmet Hoca, Rize'de düzenlenecek olan "Ahde Vefa Gecesi Resul Bölükbaş" anma programına katılarak, vefatının dördüncü yılında merhum hocası Resul Bölükbaşı Hocaefendi’yi anacak.

Resul Bölükbaşı Hoca, Mahmud Efendi Hazretleri tarafından "ilim dağı" olarak nitelendirilmiş ve Nakşibendi Tarikatı'nın önemli isimlerinden biri olmuştu. Kendisi, Cübbeli Ahmet Hocaefendi, Üsküdar Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Şeyhü'l-Kurra İshak Danış Hoca ve Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır gibi birçok önemli ismin de hocası olmuştur.

Resul Bölükbaşı Hocaefendi'nin vefatının 4. sene-i devriyesi dolayısıyla 9 Kasım 2024 Cumartesi günü Rize merkeze bağlı Engindere Mahallesindeki Saadet Sarayı Düğün Salonunda ikindi namazının ardından “Ahde Vefa Gecesi Resul Bölükbaş” anma programı gerçekleştirilecek.

Hidayet Vakfı tarafından düzenlenecek programa, Cübbeli Ahmet Hoca da katılacak.

Resul Bölükbaş Hocaefendi, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi görürken 28 Aralık 2020 tarihinde Hakk’a yürümüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri