Rize Belediye Başkanı Metin "Smart4rural" projesinin açılış toplantısına katıldı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Karadeniz Havzasında Yeşil ve Temiz Kırsal Alanlar için Akıllı ve Yenilikçi Çözümler (BSB00464) / Smart4rural" projesinin açılış toplantısına katıldı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünün başvurusu sonucu hibe desteği alınan "Karadeniz Havzasında Yeşil ve Temiz Kırsal Alanlar için Akıllı ve Yenilikçi Çözümler (BSB00464) / Smart4rural" projesinin açılış toplantısına katılarak birim müdürleriyle bir araya geldi.

Rize Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin bir araya geldiği toplantıda açılışı yapılan proje detaylarıyla ilgili görsel sunum eşliğinde bilgiler aktarıldı. Rize Belediyesi koordinesinde proje kapsamında yapılacak faaliyetler içerisinde atık kompostlaştırma makinelerinin 46 mahalleye yerleştirilmesi yer alıyor. Atık kompostlaştırma ve çevre konusunda seçilecek olan 10 adet pilot okulda öğrenci ve öğretmenlere eğitim verilecek.

Proje ortağı olan Gürcistan’daki atık geri dönüşümü ve kompostlaştırma sistemleri incelenecek. Eko –akıllı fikirler yarışması yapılarak dereceye girenler teknik geziye götürülecek. Tişört, şapka, broşür ve posterler basılacak ve Her 4 ayda bir çevre vb. belirli gün ve haftalarda etkinlikler düzenlenecek.

Proje açılış ve bilgilendirme toplantısının ardından Belediye Başkanı Rahmi Metin, birim müdürlerinden vatandaşlara yönelik yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri