Rize Tevfik İleri MTAL'den büyük başarı

Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı, 16. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nda Labirent Ustası kategorisinde gösterdiği üstün performansla Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olmanın gururunu yaşıyor.

16 Ekim 2024 ile 19 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştirilen yarışmada, Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerinin hazırladıkları robotlar labirentleri başarıyla geçerek dikkat çekici sonuçlar elde etti. Türkiye'nin dört bir yanından katılan rakiplerle kıyasıya mücadele eden Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı takımı, zekâ ve strateji dolu hamleleriyle öne çıktı.

Birinciliği elde eden robot Ovit, danışman öğretmen Bülent Buçan ve öğrenciler Yunus Emre Seferoğlu ile Ahmet Kazdal tarafından tasarlandı. İkinciliği kazanan robot Haylaz, danışman öğretmen Ali Anıl Yücesan ve öğrenciler Efehan Aksoy ile Ahmet Kazdal tarafından hazırlandı. Üçüncülüğü elde eden robot İskorpit, danışman öğretmen Volkan Koç ve öğrenciler Bilal Yolgider ile Efehan Aksoy tarafından tasarlandı.

Takımlara danışmanlık yapan öğretmenler Azim Gökbayrak, Yusuf Meral, Hamza Kutay ve Ömer Demir'in de katkıları başarıda büyük rol oynadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri