RTEÜ'lü öğretim üyesi Yüzüak'ın Patent Başarısı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercüment Yüzüak ile Munzur Üniversitesi Nadir Toprak Elementleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Gizem Durak Yüzüak'ın başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercüment Yüzüak ile Munzur Üniversitesi Nadir Toprak Elementleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Gizem Durak Yüzüak tarafından geliştirilen “Triboelektrik etkiye dayalı çok tabakalı yarı iletkenler içeren nano enerji hasatlayıcısı” başlıklı patent başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldı.

RTEÜ'den yapılan açıklamada, "Buluş, elektrotların verimliliğini arttırmak için kullanılan gümüş ince film tabakası üzerine titanyum oksit, çinko oksit ve kalay oksit yarı iletkenlerinin birbiri üzerine üç katman oluşturacak şekilde magnetron sıçratması tekniği ile üretilen elektrot ile polietilen tereftalat ve indiyum kalay oksit içeren elektrotun ayrılma-temas yolu ile elektrik enerjisi üretilmesini sağlayan enerji hasatlayıcısı ile ilgilidir

Yapmış oldukları çalışma ve gerçekleştirdikleri bilimsel buluş dolayısıyla öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri