Çaykur Rizespor, Galatasaray'a da 5-0 yenildi

Çaykur Rizespor, Galatasaray'a da 5-0 yenildi
Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında, Galatasaray'a deplasmanda 5-0 yenildi.

Çaykur Rizespor, Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’a da 5-0 yenildi. Yeşil Mavililer, İstanbul ekipleriyle ligde oynadığı son 3 maçı da kaybetti. Bu karşılaşmalardan içerde Fenerbahçe’ye 5-0, milli aranın hemen öncesinde Kasımpaşa’ya 1-0 kaybeden Yeşil Mavililer, milli aranın ardından Galatasaray ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı da 5-0 kaybederek son 3 haftayı gol atamadan puansız tamamladı.

Galatasaray'ın gollerini 3. dakikada Davinson Sanchez, 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı, 49. dakikada Sara, 61. dakikada Mertens ve 80. dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti.

Yeşil Mavililer, 22 Eylül Pazar günü saat: 17.00’de Rize’de oynanacak olan Karadeniz derbisinde Samsunspor ile karşılaşacak.

Galatasaray: 5 - Çaykur Rizespor:0

Hakemler: Arda Kardeşler, Hakan Yemişken, Abdullah Uğur Sarı

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez (Nelsson dk. 67), Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs (Jelert dk. 73), Torreira (Berkan Kutlu dk. 68), Gabriel Sara (Kerem Demirbay dk. 67), Barış Alper Yılmaz (Yusuf Demir dk. 83), Dries Mertens (Batshuayi 67), Yunus Akgün, Victor Osimhen

Yedekler: Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Efe Akman, Metehan Baltacı

Teknik Direktör: Okan Buruk

Çaykur Rizespor: Grbic, Taha Şahin (Eray Korkmaz dk. 59), Alikulov (Hadziahmetovic dk. 38), Attila Mocsi, Anıl Yaşar, Casper Hojer, Mithat Pala, Papanikolaou (Emrecan Bulut dk. 46), Olawoyin (Buljubasic dk. 83), Akintola (Zeqiri dk. 59), Ali Sowe (Jurecka dk. 59)

Yedekler: Tarık Çetin, Halil Pehlivan, Minchev, Habil Özbakır

Teknik Direktör: İlhan Palut

Goller: Sanchez (dk. 3), Abdülkerim Bardakcı (dk. 25), Gabriel Sara (dk. 49), Mertens (dk. 61), Barış Alper Yılmaz (dk. 80) (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı başlayan Galatasaray, 3’üncü dakikada sol iç kulvardan kullanılan frikikte Sara’nın kale önüne yaptığı ortaya kafayla düzgün bir vuruş yapan Sanchez’in golüyle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılılar 25’inci dakikada 2’nci golü buldu. Paslaşarak kullanılan frikikte Sara’nın sağ taraftan ceza sahası içine yaptığı ortaya kale önünde Osimhen meşin yuvarlağa kafayla dokundu. Pozisyonun devamında son olarak Abdülkerim Bardakcı’nın temas ettiği top ağlarla buluştu: 2-0. Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray 2-0 önde tamamladı.

Sarı-kırmızılılar ikinci yarıya da golle başladı. 49’uncu dakikada ceza sahası sağ çaprazında savunmanın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Sara, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-0. Galatasaray, 61’inci dakikada farkı 4’e çıkardı. Torreira’nın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topu önüne alan Mertens’in yerden uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 4-0. Galatasaray, 80’inci dakikada Kaan Ayhan’ın ceza sahası içi sağ çaprazından kale önüne çıkardığı pasa bekletmeden dokunan Barış Alper Yılmaz’ın golüyle 5’inci golü buldu: 5-0.

Hücumda etkisiz bir görüntü çizen Rizespor karşısında rahat bir oyun sergileyen sarı-kırmızılılar, birçok gol fırsatından da yararlanamadı.

Mücadelede başka gol olmadı ve sarı-kırmızılılar, Rizespor’u 5-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

RİZESPORLU ALIKULOV HASTANEYE KALDIRILDI

Çaykur Rizespor’da sakatlanarak oyundan çıkan Khusniddin Alikulov, beyin sarsıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Maçın ilk devresinde bir hava topu mücadelesinde Galatasaraylı Victor Osimhen ile mücadeleye giren Alikulov yerde kaldı. Maça devam edemeyen Özbek oyuncu, yerini 38’inci dakikada Amir Hadziahmetovic’e bıraktı. Oyundan alınan Alikulov, beyin sarsıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, karşılaşmada Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2024-2025 sezonundaki uygulamaya aldığı yeni kuralda ‘beyin sarsıntısı’ nedeniyle zorunlu değişiklik yapıldığı durumlarda iki takıma da 6’ncı oyuncu değişikliği hakkı tanındı. Rizespor’da Alikulov, ilk yarıda bu sebepten oyundan çıktığı için mücadelede iki takım da 6’ncı oyuncu değişikliği hakkını kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.